• MEREU LA ÎNĂLȚIME

    Centrul de Perfectionare Vânători de Munte "BUCEGI"

     

     

You are here

Ceremonie militară dedicată Zilei Vânătorilor de Munte
Vineri, 05/11/2021

Autor: Lt.col. Marius COSTIN

Centrul de Perfecționare Vânători de Munte ”Bucegi” din Predeal, alături de cele două mari unități de vânători de munte, Brigada 2 Vănători de Munte ”Sarmizegetusa” din Brașov și Brigada 61 ”General Virgil Bădulescu” din Miercurea-Ciuc, au sărbătorit 105 ani de la înființarea trupelor de vânători de munte printr-un ceremonial militar și religios defășurat la Brașov.
În această zi de însemnătate deosebită pentru vânătorii de munte, s-au aflat alături de noi locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, domnul general-locotenent Dumitru Scarlat, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, domnul general-maior Iulian Berdilă, reprezentanți ai autorităților locale și cei ai Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.
Cu prilejul aniversării Zilei Vănătorilor de Munte a fost citit Ordinul șefului Statului Major al Apărării, domnul general-locotenent Daniel Petrescu și a avut loc un ceremonial religios în memoria eroilor din structurile de vânători de munte care si-au oferit sacrificiul suprem pentru realizarea idealurilor patriei. În cadrul ceremoniei, reprezentanții structurilor de vînători de munte au oferit plachete aniversare locțiitorului șefului Statului Major al Apărării, domnul general-locotenent Dumitru Scarlat și șefului Statului Major al Forțelor Terestre, domnul general-maior Iulian Berdilă. Ulterior, a avut loc defilarea structurilor de vînători de munte, în fruntea detașamentului Centrului de Perfecționare Vânători de Munte ”Bucegi” defilând comandantul centrului, colonel Cezar Popa.
Ceremonia militară a reprezentat punctul culminant al unor serii de activități menite să aducă în atenția publicului, rolul important pe care vânătorii de munte l-au avut de-a lungul luptelor de întregire și reîntregire a țării și rolul acestora în apărarea vârfurilor și trecătorilor montane. Centrul de Perfecționare Vânători de Munte ”Bucegi” a marcat acest eveniment prin ascensiunea și abordarea drapelului național și a steagului de identificare al centrului pe cinci vârfuri montane de peste 2500 m : Vârful Moldoveanu, Vârful Viștea Mare, Vârful Dara, Vârful Hârtopul Darei și Vârful Omu. Deasemenea, reprezentanți ai centrului au participat la ceremonii militare de depunere de coroane la monumentele eroilor vânători de munte în localitățile Arad, Târgu-Neamț, Petrila și Șofronea.
Este o onoare pentru noi să facem parte din acest corp de elită al Armatei Române și vom continua cu profesionalism și ambiție să creștem și mai mult prestigiul acestei specialități militare.
La Mulți Ani Vânătorilor de Munte!