• MEREU LA ÎNĂLȚIME

    Centrul de Perfectionare Vânători de Munte "BUCEGI"

     

     

You are here

Vânători de munte - 105 ani de existență
Marţi, 02/11/2021

Autor: M.m.I. Vinogruschi Cătălin

La 3 noiembrie 2021 se împlinesc 105 ani de când, prin Ordinul nr. 294 al Marelui Cartier General, s-a înființat, în București, prima unitate de vînători de munte. Decizia de înființare a primei structuri de vânători de munte a adus un plus de tărie, de speranță și încredere în forța oștirii române în contextul dificil al intrării României în prima conflagrație mondială.
Pentru ”cavalerii florii de colț” de astăzi reprezintă o reală mândrie să poarte pe umeri istoria înaintașilor care au luptat sub faldurile tricolore pentru realizarea idealurilor naționale de unitate în cele două conflagrații mondiale.
Fiecare generație de vânători de munte și-a făcut datoria față de țară, în exerciții și în aplicații, în economia națională, la intervenția pentru înlăturarea urmărilor calamităților naturale sau în teatrele de operații din ultimii decenii, contribuind din plin la consolidarea imaginii Armatei României.
În prezent, cei care păstrează în suflet simbolul florii de colț sunt pregătiți să facă față tuturor provocărilor și să transmită mai departe tradiția generațiilor care au definit vânătorii de munte. Sărbătorind, astăzi, 105 ani de existență, cinstim, în fapt, cele peste zece decenii de muncă, de neîncetate căutări și încercări, soldate cu rezultate și succese care s-au constituit în adevărate pagini de istorie ale trupelor de vânători de munte. Fiți mândri că faceți parte din corpul de elită cel al vânătorilor de munte și continuați să reprezentați cu profesionalism această specialitate militară.
LA MULȚI ANI !