• MEREU LA ÎNĂLȚIME

    Centrul de Perfectionare Vânători de Munte "BUCEGI"

     

     

You are here

Marș în Masivul Postăvarul
Joi, 14/10/2021

Autor:

După alegerea armei infanterie și a specialității militare vânători de munte, în cadrul Academiei Forțelor Terestre, cursanții anului II iau primul contact cu această specialitate prin instruirea în cadrul primului modul din trei, desfășurat pe durata a patru săptămâni în cadrul Centrului de Perfecționare Vânători de Munte ,,Bucegi”.
Principalele discipline studiate sunt ,,Instrucție alpină”, ,,Cunoașterea munților” și ,,Cunoașterea, exploatarea armamentului și tehnicii militare” specifice vânătorilor de munte. În cadrul disciplinei ,,Cunoașterea munților”, în data de 14.10.2021 cursanții au executat un marș de o zi pe itinerariul Cheile Râșnoavei-Masivul Postăvarul-Timișul de Sus.
Obiectivul marșului a constat în dezvoltarea deprinderilor practice privind executarea tehnicilor de deplasare, orientare cu ajutorul hărții și a busolei folosind detalii de planimetrie și organizarea traiului în munte.
Le urăm succes cursanților în săptămânile rămase și vom reveni cu detalii și fotografii de pe timpul desfășurării instruirii.