• MEREU LA ÎNĂLȚIME

    Centrul de Perfectionare Vânători de Munte "BUCEGI"

     

     

You are here

Primii pași în cariera militară
Vineri, 06/03/2020

Autor: P.C.C. Cecilia GHERGHE

Astăzi, 06 martie 2020, la Centrul de Perfecționare Vânători de Munte ,,Bucegi” Predeal, s-a încheiat cursul de formare soldați profesioniști, seria noiembrie 2019 – martie 2020, specialitatea vânători de munte.
Cei 23 de soldați care au absolvit cursul au demonstrat pe deplin, în urma ultimei evaluări ce s-a desfășurat pe parcursul acestei săptămâni, că și-au însușit cunoștințele necesare pentru a-și începe activitatea la unitățile unde au fost repartizați, integrându-se în marea ,,familie” a vânătorilor de munte.
Cadrele militare care s-au ocupat de pregătirea lor în toată această perioadă sunt mulțumite de modul în care militarii au evoluat și apreciază că au constituit o promoție foarte bună, manifestând seriozitate și interes pe toată perioada desfășurării instrucției.
În ultima săptămână, soldații profesioniști au participat la un exercițiu complex, unde au fost provocați să aplice practic toate cunoștințele tactice dobândite. De asemenea, le-au fost evaluate cunoștințele în folosirea tehnicii militare – respectiv aruncătorul calibru 82 mm – la o ședință de tragere desfășurată în poligonul Cârțișoara. Ultima parte a evaluării, înainte de finalizarea cursului, a constat în testarea abilităților la instrucție alpină și pe schiuri, specifice vânătorilor de munte.
A fost o preioada lungă, plină de provocări și noutăți, perioadă din care nu au lipsit emoțiile, însă care i-a pregătit pentru profesia de onoare pe care și-au ales-o – aceea de soldat profesionist! Acesta a fost doar primul pas, pentru că pregătirea și instrucția se desfășoară continuu în această meserie......
Mult succes!