• MEREU LA ÎNĂLȚIME

    Centrul de Perfectionare Vânători de Munte "BUCEGI"

     

     


Cursul de bază pentru ofițeri de vânători de munte
Miercuri, 02/03/2022

• Instruirea...merge mai departe


Ceremonie militară dedicată Zilei Vânătorilor de Munte
Vineri, 05/11/2021

Centrul de Perfecționare Vânători de Munte ”Bucegi” din Predeal, alături de cele două mari unități de vânători de munte, Brigada 2 Vănători de Munte ”Sarmizegetusa” din Brașov și Brigada 61 ”General Virgil Bădulescu” din Miercurea-Ciuc, au sărbătorit 105 ani de la înființarea trupelor de vânători de munte printr-un ceremonial militar și religios defășurat la Brașov.


Vânători de munte - 105 ani de existență
Marţi, 02/11/2021

La 3 noiembrie 2021 se împlinesc 105 ani de când, prin Ordinul nr. 294 al Marelui Cartier General, s-a înființat, în București, prima unitate de vînători de munte. Decizia de înființare a primei structuri de vânători de munte a adus un plus de tărie, de speranță și încredere în forța oștirii române în contextul dificil al intrării României în prima conflagrație mondială.


Ziua Armatei Române
Luni, 25/10/2021

Sărbătorirea Zilei Armatei României, la data de 25 octombrie, a fost hotărâtă prin Decretul nr. 381 din 01 octombrie 1959 și este asociată cu eliberarea ultimei palme de pâmânt românesc de sub ocupație străină din nordulTransilvaniei, în urma bătăliei de la Carei din data de 25 opctombrie 1944.
Această dată este marcată în istoria națională ca moment de împlinire a unor aspirații firești ale poporului român, de întregire și eliberare a pământului românesc, fapt care a fost posibil datorită efortului și spiritul de sacrificiu al ostașilor români.


Marș în Masivul Postăvarul
Joi, 14/10/2021

După alegerea armei infanterie și a specialității militare vânători de munte, în cadrul Academiei Forțelor Terestre, cursanții anului II iau primul contact cu această specialitate prin instruirea în cadrul primului modul din trei, desfășurat pe durata a patru săptămâni în cadrul Centrului de Perfecționare Vânători de Munte ,,Bucegi”.

Pages